Predsjednička debata: Joe Biden na televiziji uživo rekao “insallah”

Američki muslimani užarili su se sa komentarima na Twitteru kako bi pohvalili demokratskog kandidata Joea Bidena nakon što je upotrijebio arapsku riječ “inshallah”, tokom rasprave o poreznim prijavama predsjednika Trumpa u prvoj predsjedničkoj debati kandidata u utorak navečer.

Izjava je uslijedila nakon što je moderator rasprave, Fox News, Chris Wallace, zamolio Trumpa da prokomentariše nedavne izvještaje New York Timesa da je predsjednik 2016. i 2017. godine plaćao samo 750 dolara federalnog poreza na dohodak.

“Platio sam milione dolara i vidjet ćete to”, odgovorio je Trump, implicirajući da će njegove porezne prijave na kraju biti dostupne javnosti.

“Kada?”, upitao je kratko Biden.

Tada je bivši potpredsjednik Biden dodao, kako je njegova kampanja kasnije i potvrdila za NPR, “Inshallah”, arapsku riječ koja se prevodi u “ako Bog da”.

Američki muslimani, ali i brojni pripadnici drugih religija, pohvalili su Bidena na društvenim mrežama, ističući da je potpredsjednik izraz koristio u njegovom nadaleko poznatom sarkastičnom izražavanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79