Predsjednik goraždanskog NiP-a oštro kritikovao SDA

Nezim Alagić, predsjednik goraždanskog ogranka Naroda i pravde oštro je kritikovao SDA Goražde nakon što su pozvali sve političke partije, osim NIP-a, na koaliranje.

Naime, iz SDA su kazali kako vode pregovore tražeći najbolje rješenje i da očekuju podršku svih političkih partija koje su prešle izborni prag, osim Naroda i pravde, te da kada je u pitanju Goražde, sve stranke trebaju imati više patriotizma zbog njegovog specifičnog položaja na istoku zemlje i započetih kapitalnih projekata koji ih trebaju okupiti u cilju razvoja kantona.

Dodali su da stranke trebaju samostalno odlučivati o svojoj političkoj budućnosti kada je u pitanju BPK, i ne biti dio priče koju vodi Narod i pravda.

Alagić ovakve poruke SDA Goražde smatra nekorektnim i zbunjujućim, podsjećajući da je u BPK Goražde potpisan koalicioni sporazum o parlamentarnoj većini bez SDA “koja pokušava unijeti nemir među građane kreiranjem narativa kojim bi se potpisnici sporazuma predstavili neozbiljnim, nedoraslim, nebitnim te nepatriotski orijentiranim”.

On tvrdi da je koaliciona većina stabilna i neupitna i najavljuje da će narednih dana javnosti biti predstavljen i program koalicije.

“SDA neće biti dio skupštinske većine u BPK-u, i umjesto što krivca traži u NiP-u ili drugim strankama, treba preispitati svoj rad, rezultate i identificirati razloge zbog kojih više niko ne želi praviti bilo kakve dogovore s njima. Vrijeme je da se oni koji su privatizirali državne institucije pomire s činjenicom da postoje ljudi koji se ne mogu ni kupiti ni ucijeniti. Uvidjevši da im dobro naučena metoda kupovine papaka koju su primijenili u Tuzlanskom kantonu ovdje ne može biti realizirana, preostalo im je još jedino da igraju na kartu patriotizma i zabrinutosti za opstanak ovog prostora”, poručio je Alagić.

Iznoseći oštre kritike na račun SDA poručio je da su u proteklih 30 godina uz kraće prekide imali priliku dokazivati svoj patriotizam koji najbolje oslikavaju puste ulice, prazne škole i spuštene roletne na prozorima.

“Niste nezaobilazni i neće ni kanton ni država propasti bez vas. Niste gospodari tuđih života i nemate se pravo tako ponašati. I još jednom, ako nisam bio dovoljno jasan, niste vlast, sad ste opozicija”, zaključio je predsjednik Kantonalnog odbora Naroda i pravde Goražde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79