Predsjednik Općinskog suda Goražde Sead Imamović preminuo od posljedica koronavirusa

Predsjednik Općinskog suda Goražde Sead Imamović preminuo je danas u 66. godini života, od posljedica koronavirusa.

Njegovom smrću najviše je izgubila porodica, a radne kolege poručuju da su izgubile prijatelja, kolegu i čovjeka bogatog znanja sa vrhunskim  profesionalnim instinktom i nesebičnim zalaganjem, čime je ostavio značajan pečat u pravosudnoj zajednici, prenosi Hayat.

“Bio je veliki borac, inspiracija i uzor mnogima, prijatelj, kolega, uzoran sin, roditelj  i brat – naveli  su u Općinskom sudu uz saučešće porodici i prijateljima.

Sead Imamović rođen je u Goraždu 9. aprila 1955. godine u Goraždu, gdje je završio osnovnu školu I gimnaziju, dok je Pravni fakultet završio u Sarajevu.

Tokom bogate karijere obnašao je niz značajnih pravosudnih funkcija, između ostalih bio je zamjenik Međuopćinskog javnog pravobranioca te sudija. U novembru 1992.godine imenovan je za sudiju Okružnog vojnog suda u Goraždu, a od 1996.godine bio je na poziciji predsjednika Općinskog suda Goražde.

Datum i vrijeme dženaze Seada Imamovića  bit će naknadno objavljeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79