Predsjednik SNSD-a : Ako tako stranka odluči zamijenit će me moj sin Igor

Jedini prijedlog koji je došao je prijedlog da predsjednik SNSD-a bude Milorad Dodik. Ako to odluči stranka da mene zamijeni moj sin, onda će to odlučiti stranka, rekao je Milorad Dodik lider te partije u obraćanju nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke koja je održana u Banjaluci.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Momčila Mandića, nekadašnjeg ministra pravde i policije Republike Srpske koji je rekao da je “Dodiku vrijeme da se povuče iz politike, da je osvetoljubiv, te da bi stranku trebalo da prepusti mlađim ljudima kao što je njegov sin Igor”, predsjednik SNSD-a je rekao i ovo:

“Svi opštinski odbori su imali mogućnost da predlože ime, a svi su predložili mene. Nekima to smeta, ali mene od svega najviše raduje činjenica da su ljudi dali meni povjerenje, da ih nisam iznevjerio”, prenose Nezavisne novine.

Sabor stranke

Po njemu ova stranka je obilježila politički život Republike Srpske i BiH.

“Trenutno imamo 202.000 članova. SNSD ima sa čime sa izađe pred narod jer su naši rezultati to dokazali. Naš cilj je da branimo interese Republike Srpske i to ćemo nastaviti, poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da je sve spremno za Sabor SNSD-a koji će biti održan u Doboju i na kome će biti birano stranačko rukovodstvo.
Odgovor sindikatu

Prvi čovjek SNSD-a potom se osvrnuo i na današnju protestnu šetnju koju je organizalo šest sindikata u Srpskoj, kazavši da je Sporazum o utvrđivanju i povećanju plata u potpunosti ispoštovan.

“Smatram da je okupljanje bilo besmisleno i da ne odražava stanje u tom pogledu. Zakon o platama zaposlenih u organima uprave iz 2007. godine je definisao da platu, regres i topli obrok objedinimo. Dakle, tada je rečeno, da ako radnik ima platu 500 KM, topli obrok 100 KM i regres 200 KM, sve se to sabira i čini platu od 800 KM. Nakon toga ona je povećava kako su povaćavane plate iz budžeta”, naveo je Dodik, koji je kazao i da je problem nastao što dio organizacija nije poštovao dogovoreno.

“Sindikat sada želi da napravi čitavu jednu politiku oko toga. Kako se plata povećava, tako se povećava i topli obrok. Samo ću reći da je na plate u 2019. godini odvojeno preko 700 miliona KM, a u 2023. preko milijardu KM iz budžeta, što je 49,4 odsto povećanja iznosa na plate”, dodao je predsjednik SNSD-a.
Konaković i Schmidt

Odgovarajući na pitanja novinara o stavovima ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića koji je rekao da je zabrinut zbog politike Republike Srpske, odluka Narodne skupštine RS koje su okrenute ka Rusiji, te da nije sporan položaj christian Schmidta u BiH, Dodik je poručio da je Konaković samo nastavlja da sprovodi politiku koja je protiv Republike Srpske.

“Nisam znao da je Konaković tako glup kada kaže da se sve svodi na Rusiju. Ali ni Tito nije dao sebi za pravo da ode u Ameriku 20 dana pa da se tamo šepuri, a da ostavi ovdje neriješene probleme. Bilo bi dobro da se vidi gdje je boravio, šta je radio i o čijem trošku je bio. I tamo dobacuje i sve negativno priča o Srpskoj što govori da je napustio politiku zajedničkog djelovanja. Zanimljivo je da kada pričate sa njim onda je sve u redu, zagovara uvažavanja, a kada ostane sam, onda se retorika nimalo ne razlikuje od retorike Bisere Turković”, poručio je Dodik, te dodao:

“On već nije naš zajednički ministar u svijetu, kako kleveće i kako se ponaša, pa onda dođe ovdje i predstavlja nešto sasvim drugo. Kad idete na međunarodnu političku scenu, ne možete lično i u ime svoje partije ići tamo pa pričati nešto u ime BiH”.

Dodik je rekao da Konaković ne provodi politiku partnera BiH, već svoju i politiku stranaca.

“Što se tiče Schmidta, sve smo rekli. RS će nastaviti da sprovodi i donosi svoje zakone”, naveo je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79