Predsjednik Srbije dao ultimatum NATO-u: Dajemo vam 24 sata!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je prilikom gostovanja u emisiji na TV Pink izjavio kako Srbija sa trupama neće ući na Kosovo jer kako kaže, želi da sve riješi mirnim putem.

Također je dodao da Srbija nije ušla na teritoriju Kosova zato što od Kumanovskog sporazuma i svim potonjim sporazumima nema pravo da to učini.

Vučić: Čekaćemo da reaguje NATO, ako ne reagovaće Srbija

On je naveo da je ovaj ultimatum već poručio generalnom sekretaru NATO-a, Jensu Stoltenbergu.

Vučić je rekao kako misli da su ga u NATO razumjeli i da će učiniti sve da zaštite srpsko stanovništvo na Kosovu.

“Jasno i glasno sam danas rekao Stoltenbergu. Mi sa našim trupama nećemo ulaziti. Ne želimo da ugrozimo mir ni na koji način. Nama je mir najpotrebniji. Čekat ćemo vas 24 sata da kao NATO reagujete. Tek ako se poslije toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti nipošto ono što se dešavalo 1995. i 2004.”, rekao je Vučić.

Ovom prilikom se osvrnuo i na naslovnu stranu izdanja lista Danas, te je poručio kako ga je pogodila optužba „za zveckanje oružjem“, kao i da je postojao plan da se zatvore prijelazi između Kosova i dijelova centralne Srbije u kojoj žive etnički Albanci.

Četiri oklopna vozila Vojske Srbije pred granicom Kosova

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79