Predsjednik Srbije najavio: Proizvodićemo rusku i kinesku vakcinu protiv korone

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za austrijski dnevni list „Klajne cajtung” najavio je da će narednih dana biti postavljen kamen temeljac za potpuno novu fabriku koja će u Srbiji proizvoditi kinesku vakcinu protiv korona virusa i podsjetio da se prva komponenta ruske vakcine Sputnik V već proizvodi u Srbiji, a da se trenutno radi na tome da se proizvodi i druga komponenta te vakcine.

On je za ovaj list istakao i da će Srbija, kada je riječ o zaštiti životne sredine, na probleme odgovoriti ozbiljnom politikom, ali da neće, kako je rekao, odustati od industralizacije zemlje, prenosi Tanjug.

Vučić je primijetio da je otpor vakcinaciji protiv korona virusa očigledno univerzalni, a ne problem samo jedne zemlje.

“Zašto je to tako – ne razumijem. Međutim, teorije zavjere i negativne poruke očigledno bolje dopiru od pozitivnih. U tome ulogu igraju i društvene mreže, kao i činjenica da ljudi svoje slobode vide i u nerazumnim stavovima”, objasnio je Vučić razloge zbog kojih je u Srbiji došlo do usporavanja vakcinacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79