Predsjednik Srbije najavio: U dogovoru sa Dodikom obnovićemo porodilište u Banjaluci

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u naredne četiri godine biti rekonstruisana skoro sva porodilišta u Srbiji, a u dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom isto će biti učinjeno i u Banjaluci.

Vučić je predstavljajući plan “Srbija 2027 – skok u budućnost” istakao da nema preče i veće brige za djecu i stare.

“Doneli smo odluku da rekonstruišemo skoro sva porodilišta u naredne četiri godine. Prvo Beograd, zatim Niš, Kragujevac, Novi Sad. U dogovoru sa predsednikom Republike Srpske isto ćemo uraditi i u Banjaluci”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

Ako hoćemo više djece, a ne možemo da uredimo porodilišta, kaže Vučić, onda smo licemjerni.

Vučić je rekao da je mnogo novca uloženo u zdravstvo, te istakao da samo nekoliko zemalja u svijetu besplatno liječe toliki broj bolesti kao Srbija.

“U naredne tri godine ćemo povećati budžete za retke bolesti i inovativne lekove za više od 200.000 miliona evra”, rekao je Vučić.

Plan “Srbija 2027 – skok u budućnost” predviđa šest prioriteta – podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, zatim industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, integralni razvoj i Ekspo 2027.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79