Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan doputovao u BiH

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) stigao je u BiH. Avion s delegacijom sletio je na Sarajevski aerodrom.

Na aerodromu je sve spremno za doček Erdoana. Kako je zabilježio naš reporter, prisutne su jake mjere sigurnosti, policajci su s dugim cijevima na aerodromu, snajperisti na krovu…

Prvog dana posjete Sarajevu Erdoan će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, a susrest će se i s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. U zgradi Predsjedništva planirana je svečana večera u čast šefova delegacija zemalja učesnica samita Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Predsjednik Turske i lider SDA Bakir Izetbegović posjetit će danas šehidsko mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

Posjeta je najavljena u 14:30 sati, saopćeno je iz SDA.

U utorak, drugi dan posjete, Erdoan će provesti na Jahorini, gdje će se održati regionalni forum saradnje država južne Evrope prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79