Predsjednik vijeća u Lukavcu nastavlja sa ispadima, sada je prijetio da će razbiti kameru

Predsjednik Općinskog vijeća Lukavac Mehmed Suljić ponovo izaziva pažnju javnosti. I ovaj put u negativnom kontekstu, s obzirom na to da je na posljednjoj sjednici prijetio televizijskoj ekipi da će im razbiti kameru.

Predsjednik Općinskog vijeća Lukavac Mehmed Suljić u žižu bh. javnosti dospio je zbog nedemokratskog vođenja sjednica ovog tijela. Kako smo ranije pisali, na jednoj od ranijih sjednica načelniku Lukavca Edinu Deliću nije dozvolio repliku, nazvavši sebe šefom.

Netrpeljivost i verbalni sukob između Suljića i Delića zabilježeni su i na 38. redovnoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je predsjednik ovog tijela zaprijetio ekipi RTV Lukavac da će im razbiti kameru.

Naime, Delića je u njegovom izlaganju za govornicom prekinuo upravo Suljić i to na način da je sjednicu prekinuo donošenjem polusatne pauze. Nakon toga, verbalni sukob između Suljića i Delića je nastavljen u sali.

Nakon što je načelnika Lukavca nazvao “čudom od čovjeka”, Suljić se okrenuo prema snimatelju RTV Lukavac kojem se obratio s riječima: “Razbit ću ti ja tu kameru…”, uz opasku da ne smije snimati jer je riječ o privatnom razgovoru, kao i da za to treba imati dozvolu Općinskog vijeća, prenosi Klix.

Na to su odmah reagovali ostali vijećnici koju su snimatelja podržali u njegovom poslu , dok je Delić istaknuo da se snimatelj upravo nalazi u javnom prostoru.

Vrijedi istaknuti da je snimatelj lukavačke televizije bio na radnom zadatku, odnosno televizijskom prenosu sjednice uživo.

Podsjetimo da je Selimovićev i prvi gaf naišao na osudu javnosti, a njegovu smjenu su zatražili iz Socijaldemokratske partije. Međutim, do toga do danas nije došlo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79