Predsjedništvo BiH na avionske karte troši 245.000 KM

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine planira izdvojiti značajna sredstva za avionske karte i hotelski smještaj u ovoj godini, kako se može vidjeti iz obavještenja o javnim nabavkama.

Za avionske karte, planirana je suma od 245.000 KM bez PDV-a, dok je za hotelski smještaj u inostranstvu predviđeno 135.000 KM bez PDV-a.

Nakon sprovedenog tendera, agencija “Travel plan” iz Banja Luke je izabrana kao najpovoljniji ponuđač za usluge posredovanja u prodaji avionskih karata i organizovanja službenih putovanja. Sporazum sa ovom agencijom važiće do istog perioda 2025. godine, a ukupna vrijednost sporazuma iznosi 245.000 KM bez PDV-a.

Zanimljivo je napomenuti da je prvo na tenderu izabrana agencija “Centrotrans” iz Sarajeva u novembru prošle godine, ali je njihov izbor poništen nakon žalbe agencije “Travel plan” iz Banjaluke. Nakon ponovnog odlučivanja, agencija “Travel plan” je proglašena kao najpovoljniji ponuđač.

Pored toga, Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o pokretanju postupka javne nabavke za usluge hotelskog smještaja u inostranstvu. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora za hotelski smještaj iznosi 135.000 KM bez PDV-a.

Ove odluke pokazuju značajne finansijske angažmane Predsjedništva BiH u oblasti putovanja i smještaja, što svjedoči o važnosti njihovih aktivnosti i potrebi za efikasnim organizovanjem službenih putovanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79