Predsjedništvo BiH razriješilo Fatiha Kola sa pozicije konzula

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH jednoglasno je donesena odluka da se razriješi počasni konzul BiH u Panami Fatih Kol, potvrđeno je za Avaz.

Tužilaštvo BiH zvanično je danas potvrdilo pisanje medija da Fatih Kol, počasni bh. konzul u Panami, ima status osumnjičene osobe u predmetu “Crna kravata 2”.

“Lice Fatih Kol ima status osumnjičenog i spominje se u dokumentima i podnescima Tužilaštva BiH i Suda BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Black Tie 2””, naveli su danas iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, nakon što je objavljeno da je bio dio narkokartela Edina Gačanina Tita, Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, pokrenula je inicijativu za razrješenje Fatiha Kola s funkcije počasnog konzula BiH u Panami.

Fatih Kol, turski državljanin, spominje se među osumnjičenima u akciji “Black Tie 2”, koja je provedena u aprilu ove godine.

U akciji su učestvovali Europol, FBI i DEA, zajedno s pravosudnim organima iz BiH, a uhapšene su 23 osobe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79