Predsjedništvo BiH u Antaliju vodi 29-članu svitu, na račun građana putuju i supruge

Članovi Predsjedništva BiH u četvrtak i petak sudjelovat će na Samitu Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi (SEECEP), koji se održava u Antaliji. Iz BiH najavljena je velika delegacija među kojom su čak i supruge članova Predsjedništva BiH

Delegacija Milorada Dodika otišla je danas, a s njima u društvu predsjednikova ljepša polovica – supruga Snježana.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH odlučio je sa svojom svitom krenuti dan ranije, dakle danas, avionom iz Banje Luke direktno za Antaliju.

Sa Dodikom putuju i tri savjetnika (Ana Trišić-Babić, Pero Simić i Branislav Okuka) te četiri člana osiguranja.

Članovi Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda nemaju “privatni” avion poput kolege Dodika, pa će oni morati presjedati u Istanbulu na putu za Antaliju. Za sva tri člana Predsjedništva BiH je rezervisan i VIP salon/tretman na aerodromu u Antaliji.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović također je odlučio povesti suprugu u poznato tursko ljetovalište. S obzirom da je koronavirus splasnuo, a mjere popustile, čini se da je idealna prilika da se na račun budžeta BiH plati putovanje i smještaj za Vildanu Džaferović.

Uz njih idu i četiri člana osiguranja te šef kabineta i savjetnik – Damir Džanko i Haris Imamović.

Što se tiče Željka Komšića on u svojoj delegaciji vodi šefa kabineta i dva savjetnika – Amira Ibrovića, Ferida Mušića i Marijanu Hrvić-Šikuljak, a tu su i četiri člana osiguranja. Komšić, za razliku od kolega, nije odlučio povesti suprugu u Tursku.

U suncem ukopanu Antaliju idu i generalni sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić, šef službe za protokol i ceremonijal Sekretarijata Ravijojla Pavlović, stručna savjetnica u Službi za protokol i ceremonijal Fatima Humić, stručni saradnik u Službi za protokol i ceremonijal Edin Čolić, samostalni referent u Službi za protokol i ceremonijal Željko Lonco, stručna savjetnica u Službi za odnose s javnošću Neda Lazarević i službeni fotograf Predsjedništva BiH Branimir Vasković.

Put Antalije trebala bi krenuti i delegacija Parlamentarne skupštine BiH, kao i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Samit počinje u četvrtak, a tu večer je zajednička večera koju organizira domaći predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. U petak u 11 sati će Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić imati bilateralni sastanak s Erdoganom.

Planiran je i susret s Josepom Borrellom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku kao i Miroslavom Lajčákom, izaslanikom EU za dijalog Srbije i Kosova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79