Predsjedništvo Saveza RVI SBK: Ponosni smo što smo uzimali plate od osoba sa invaliditetom!

U reagovanju na pisanje Žurnala predsjednik Saveza RVI SBK Ekrem Julardžija uputio je saopćenje za javnost u kojem navodi da je Predsjedništvo Saveza RVI SBK “još jednom dalo jednoglasnu i punu podršku Predsjedniku i rukovodstvu Saveza u njihovom radu i aktivnostima te istaklo da se ponosi činjenicima i rezultatima rada Saveza” . Osim što su ponosni na njegov rad najoštrije su osudili pisanje protiv predsjednika Julardžije, piše Žurnal.

Tu nisu stali sa osudama. Osudili su i “istupe pojedinaca i radnika Apel prometa koji su rješenje nekih svojih problema zatražili putem medija i obilaskom institucija”.

Stvarno, kako se usuđuje Mustafa Kovačević da javno govori o zloupotrebama Ekrema Julardžije i Saveza RVI SBK? Kako se usuđuje da medijima i institucijama govori kako Savez i Ekrem Julardžija troše budžetski novac?

U svom saopštenju Julardžija navodi kako su postali tema mnogih portala i žute štampe jer neće da se zadovolje “mrvicama” i žele “stvoriti nešto i ostaviti u amanet našoj djeci i društvu u kojem živimo.”

Tako Ekrem Julardžija i Savez žele u amanet društvu ostaviti firmu koja se skoro u potpunosti finansira budžetskim novcem a u kojoj je normalno iskorištavati osobe sa invaliditetom pa čak i prisvajati veći dio njihovih plata.

Osim saopštenja Julardžija je javnosti dostavio i potpise članova Predsjedništva Saveza RVI SBK koji su mu dali jednoglasnu podršku.

Dao je i upustvo za rad novinarima navodeći da su trebali posjetiti njegovo društvo i čak napisati nešto pohvalno. Umjesto toga, kaže Julardžija, mediji “prave senzaciju inspirisanu nezadovoljstvom i laži pojedinca, koji je obični neradnik i danguba”.

– Protiv istog i kao i svih drugi koji su se oglušili na član 34. Statuta privrednog društva Apel promet- Travnik te javnosti predočili akte koji su vlastoručnim potpisom prihvatili kao poslovnu tajnu društva, osnivač društva će poduzeti odgovarajuće zakonske mjere, naveo je u saopštenju Ekrem Julardžija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79