Predstavnički dom FBiH: Nema proglašenja stanja nesreće

Predstavnički dom Federalnog parlamenta nije prihvatio prijedlog poslanika Demokratske fronte da nadležni ponovno proglase stanje nesreće u Federaciji Bosne i Hercegovine zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Za razliku od ovog prijedloga DF-a, u formi jednog od zaključaka današnje vanredne online sjednice Doma, odobren je prijedlog te stranke da u raspodjeli novca s federalnog nivoa, sve bolnice u Federaciji dobiju dio, shodno mjerama koje prakticiraju, budući da sve učestvuju u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom.

Takođe je većinom glasova, na prijedlog DF-a odobreno da Federalna vlada omogući nabavku PCR laboratorija kantonima koji nemaju takve laboratorije – Bosanskopodrinjskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10.

U toku je glasanje o zaključcima predloženim od poslanika drugih stranaka na sjednici sazvanoj radi pogoršanja epidemiološke situacije u FBiH i predlaganja mjera za obuzdavanje epidemije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79