Predstavnički dom usvojio usaglašeni tekst državnog budžeta

Većinom glasova zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH prihvaćen je izvještaj Zajedničke komisije za usaglašavanje teksta državnog budžeta.

Ovim su zastupnici Predstavničkog doma po drugi put podržali prijedlog državnog budžeta. Za tekst državnog budžeta sa šest amandmana HDZ-a glasalo su 23 zastupnika, dok je 8 bilo protiv.

Podsjećamo, danas je održana sjednica Zajedničke komisije članovi koje su se uprkos oprečnim stavovima usaglasili u vezi jedinstvenog teksta državnog budžeta.

Jednoglasno je usaglašen tekst državnog budžeta u onom obliku kako ga je usvojio Dom naroda Parlamenta BiH, kazao je nakon sjednice Zajedničke komisije za usaglašavanje teksta budžeta Asim Sarajlić (SDA), prenosi Avaz.

Tokom današnje rasprave mogli su se čuti oprečni stavovi opozicije i pozicije, te optužbe na račun SDA da je prihvatila ultimatum HDZ-a.

Zastupnik Zukan Helez (SDP) kazao je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH da SDP neće podržati budžet.

– Ovo je kapitulacija SDA i Bakira Izetbegovića pred HDZ-om i Draganom Čovićem. Dom naroda nema izborni legitimitet. Mi sad radi automobila Dragana Čovića da pristanemo na ultimatum, e pa mi nećemo. I u mnogo gorim trenutcima mi nismo prihvatili ultimatume, a ovdje SDA predstavlja to kao spas države. Povili ste kičmu pred HDZ-om i to je rekao potpredsjednik vaše stranke. Cijela država se vrti oko automobila Daragana Čovića – poručio je Helez.

Zastupnik Predrag Kojović (Naša stranka) poručio je da je Naša stranka glasala za prijedlog budžeta smatrajući da su izbori najvažnija stvar.

– Amandmani su intelektualna uvreda, pomoć za ekonomiju će se korisitti za nabavku automobila i opremanje ureda. Nismo očekivali tu vrstu bezobrazluka i to je prevazišlo naša maštanja – poručio je Kojović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79