Predstavnik roditelja otrovane djece u Ajdinovićima: Molimo ih da ne lažu!

Fahrudin Džabija, predstavnik roditelja djece koja su zadobila stomačne probleme nakon boravka u SRC Ajdinovići kaže da žele istinu šta je bilo sa djecom, koji je razlog njihovih zdravstvenih problema.

Preokret u Ajdinovićima: Vlasnik poznatog turističkog kompleksa promijenio mišljenje?

“Tražili smo da se nađe tačan uzorak, zanima nas da li su uzeli uzorke sa drugog sprata hostela, gdje su sva djeca koja su imala probleme boravila. Ovaj hotel je izgorio četiri dana nako problema koji su zadesili djecu. Čekamo nalaze inspekcije i da vidimo da li su uzeti brisevi sa tog drugog sprata i ako nisu zašto nisu”, kazao je Džabija za Radiosarajevo. ba.

Džabija ističe da se broj djece namjenski umanjuje, ali da niko ne može sakriti podatke jer imaju svu dokumentaciju.

“Da se potcrta, nije bilo 11 djce, bilo je 11 na KCUS-u, dvoje u Istočnom Sarajevu i još četiri djevojčice u Sloveniji. Neka on otvori centar ponovo i treba da ga otvori, ali ta ljudskost i laž što se potura me boli, boli me što izvršu riječi”, rekao je on.

Vlasnik Ajdinovića se obratio javnosti: Oprostite mi…

On poručuje da stoji iza toga da je njegovo dijete otrovano u centru Ajdinovići, da je transportovano iz Doma zdravlja hitnom pomoći na KCUS.

“Kažem da nije nađena bakterija u nalazi, ali isto tako molim sve koji su tamo da ustanove u čemu je riječ. Molim ih da ne lažu da su obišli djecu, a postavljam i pitanje, ako sam je kod vas gost i ako me treći dan mog boravka odvuča hitna u bolnicu i vi nakon toga kažete ma dali smo previše hrane i hladna pića”, kazao je Džabija i dodao:

“Ne okrivljujem ja nikoga, ne trebaju mi njihove pare, ali molim da se ne šire dezinformacije da je manje djece bilo nego što jeste, mi sve dokaze imamo. Moje dijete i naša djeca su boravila gore, pa neka nađu šta je bilo. Sada ide i naša tužba i nije zbog para, nego da se zna šta je u pitanju. Potcrtavamo, ne govorimo ko je kriv, ali nešto je bilo i treba doći do pravih informacija”.

Šta su roditelji otrovane djece poručili vlasniku “Ajdinovića”

Podsjetimo, 22. augusta dogodio navodni slučaj trovanja kada se na probavne smetnje požalilo 11 djece, koji su nakon ljekarskih pregleda u zdravstvenim ustanovama u Olovu, Sarajevu i Istočnom Sarajevu upućeni kućama, a pojedini oboljeli su zadržani u bolnicama i na KCUS-u. Nakon ovog slučaja vlasnik objekta SRC Ajdinović najavio je zatvaranje objekta, a prije nekoliko dana procurila je informacija da bi Ajdinovići pnovo mogli biti otvoreni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79