Pregazio majku i kćerku na trotoaru: Počelo suđenje vozaču

Čitanjem optužnice, jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda Novi Travnik kojim predsjedava sutkinja Lazarela Porić, počelo suđenje Nerminu Rustempašiću, koji je u decembru prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka.

Sišao s ceste

– Nakon otvaranja glavnog pretresa, pročitana je optužnica te su saslušani oštećeni kao svjedoci – saopćila nam je Rubina Begović iz Ureda predsjednice Kantonalnog suda Novi Travnik.

Stravična saobraćajna nesreća koja je uznemirila javnost u BiH dogodila se 7. decembra 2018. godine oko 20.30 sati kada je Rustempašić, koji je u krvi imao 2,99 promila, kod Gradske džamije u Novom Travniku na trotoaru udario Azru Hajrić i četvero djece.

Rustempašić: Odmah uhapšen Azra Hajrić je preminula stradala na licu mjestu, a njena kćerka preminula je na putu do bolnice. Azrin 8-godišnji sin Eldar prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s povredama glave.

Na KCUS je tada prevezen i Davud Amidžić, sin glavnog imama iz Novog Travnika, dok je drugi njegov sin bio na liječenju u travničkoj bolnici. Dječaci su nakon oporavka pušteni iz bolnice.

Bili na treningu

Mlada majka bila je sa svoje dvoje te još dvoje prijateljicine djece na treningu džuda. Vraćala s njima kući kada je iz smjera Gornjeg Novog Travnika prema donjem dijelu grada na njih naletio Rustempašić.

Puzao po asfaltu

Rustempašić je neposredno nakon što je udario ženu i djecu izašao iz vozila. Toliko je bio u alkoholiziranom stanju da nije moga da stoji, već je puzao po asfaltu. Građani koji su pritekli u pomoć nastradalima u jednom momentu su krenuli prema Rustempašiću. Policija ga je spasila od gnjeva građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79