Prekinuta potraga, pronađena kost nije ljudskog porijekla

Mirko Muharemović (54), čija je kuća u Kadinom Selu kod Mokrog u noći 7. na 8. april izgorjela do temelja, još nije pronađen, potvrdio je za ”Dnevni avaz” njegov sin Milorad.

Bio siromašan

Milorad kaže da je prije nekoliko dana prekinuta potraga.

– U policiji su mi kazali da su oni završili svoj dio posla i da se on sada vodi kao nestala osoba. Vještačenjem kosti, koja je pronađena na zgarištu, utvrđeno je da nije ljudskog porijekla. Posljednja dojava je bila da je čovjek, koji odgovara opisu Mirka, viđen ispod Romanije. Tu imamo i rodbine, provjerili smo, nije dolazio – kaže Milorad.

Prema njegovim riječima, nova potraga će, najvjerovatnije, biti pokrenuta poslije predstojećih praznika.

U Kadinom Selu i na društvenim mrežama špekuliše se da je Mirko, možda, likvidiran, ali se postavlja pitanje ko bi digao ruku na siromašnog čovjeka, koji je u kritičnom trenutku kod sebe imao 150 maraka, nekoliko konzervi i kilogram brašna.

Češljali teren

Istražitelji su ubijeđeni da Mirko nije nastradao u vatrenoj stihiji. Tokom požara temperatura nije dostigla ni 500 stepeni celzijusa. Drugim riječima, da je bio u kući našli bi lobanju ili butnu kost. Porodica i prijatelji samoincijativno su se organizovali i češljali teren oko Kadinog sela, ali bez rezultata.

Hronologija kretanja

Mirka Muharemovića 7. aprila je u 20.25 sati s vozilom dovezao prijatelj u Kadino Selo. Već u 20.40 sati uočen je plamen na kući koja je na nepristupačnom terenu do koje bi Mirku trebalo 40 minuta hodanja. I to upućuje na to da on nije bio u kući u vrijeme izbijanja požara. Istražitelji su utvrdili da je uzrok požara kratak spoj na elektro-instalacijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79