Prekinuta putna komunikacija Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger

Prekinuta je putna komunikacija Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger. Put je potpuno blokiran usljed nadolaska vode.

Prijedorsko naselje Žeger je pod vodom, javlja naš reporter s lica mjesta, navodeći da je trenutno nemoguće proći tom dionicom. Vozači koji su se zatekli na putu pokušavaju se prema Sanskom Mostu probiti obilazeći preko okolnih brdskih sela te naselje Čarakovo, koje bi, također, uskoro moglo poplaviti.

Stanje je teško i u gradskoj zoni Prijedora, ali je situacija za sada pod kontrolom.

Na terenu su pripadnici Civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor. U naselju Gomjenica vrši se ispumpavanje prirodne depresije, gdje je rijeka Sana prelila nedovršeni dio nasipa. Nadležne službe pokušavaju spriječiti plavljanje naselja iza tog nasip. I u ostalim dijelovima Prijedora angažirane su nadležne službe te firma zadužena za nasipanje rasutog tereta i vreća za sprečavanje prilaska vode objektima, piše Avaz.

– Za sada pokušavamo držati situaciju pod kontrolom, ima i poplavljenih objekata, ali se nadamo da ćemo uspjeti riješiti sve. Ohrabruje podatak da nivo rijeke Sane stagnira uzvodno od nas u Sanskom Mostu – kazao je Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79