Preko 1.600 radnika Kantonalne bolnice Zenica će dobiti 1.080 KM pomoći!?

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona osigurao je novčana sredstva koja je uputio ka ustanovama, a odluku o tome na što će biti utrošena donijet će upravni odbori zdravstvenih ustanova u nadležnosti kantona.

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica danas je u 11:55 sati održao mirni protest u holu ove zdravstvene ustanove s ciljem ispunjenja zahtjeva o isplati jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1.080 KM.

Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica, je kazao da će sredstvima koja budu uplaćena na račun ove ustanove raspolagati članovi Upravnog odbora, odnosno, da bi oni trebali donijeti odluku o isplati jednokratne pomoći.

Iako je Skupština ZDK donijela odluku o rebalansu budžeta kojom je osigrana isplata od 1.080 KM za uposlenike na budžetu kantona, ova odluka ne obuhvata uposlenike zdravstva s obzirom da je njihov finansijer Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK nam je potvrđeno da je Odlukom osigurano 3,7 miliona KM za 17 zdravstvenih ustanova u kantonu i to za 12 Domova zdravlja, dvije kantonalne bolnice i tri rruge zdravstvene ustanove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79