Preko Instagrama prijetila djevojci: Mrtva si, upamti, dva metra pod zemljom…

Ovo je samo jedna od poruka zbog kojih je optužena Alisa Kadragić

Zeničko Tužilaštvo je okončalo istragu protiv Alise Kadragić iz Kaknja, koja je nastanjena u Visokom, jer je 30. novembra prošle godine preko interneta prijetila G. A. da će je ubiti.

Prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Visokom, ona je preko Instagrama na kojem ima profil pod imenom Alisa Beganović-Kadragić uputila više poruka prijetećeg sadržaja na Instagram profil G. A. pod imenom A. N.

– Mrtva si, upamti, dva metra pod zemljom. Mrtvaaaaa, upamti zadnji riječi ove. Mrtva si, jedna je od poruka koje su navedene kao dokazi u optužnici. Nakon ove poruke, Alisa je poslala još jednu: “Nećeš smjeti u čaršiju, a ti ćeš ovako ležati u komi, to sam i u MUP-u rekla da ću te polomiti, pa se prijaviti”.

U slijedećoj poruci Alisa Kadragić šalje G. S. prijetnje da će joj polomiti i noge i ruke i da će joj mobitel ugurati u usta.

– Ljude sam platila, tvom tati sam rekla da ćeš piti na slamku i stojim iza toga, jadna ti, nećeš na noge moći, a ja ću bit s njima kad te budu udarali, navela je u jednoj od prijetećih poruka koje su prenesene u optužnici. Ove prijetnje su kod G. A. izazvale veliki strah i uznemirenosti te je sve prijavila policiji. Kadragić bi se uskoro trebala naći u sudnici radi izjašnjenja o krivici piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79