Preko mrtvih nasuli put: Jeziva scena na lokalnom groblju – vandali bagerom raskopali grobove

Na lokalnom groblju u selu Jezdina kod Čačka pričinjen je nevjerovatan vandalizam jer je nekoliko grobova bez ikakvog poštovanja i obzira prekopano.

Kad je pošao da obiđe mjesto gdje su mu sahranjeni skoro svi preci Mišo Grujović ni slutio nije da će tamo zateći sliku od koje dugo nije mogao da se oporavi.

– Bio je juli mjesec, pošao sam da zapalim svijeću pokojnom ocu, ali kad sam se približio grobnom mjestu vidio sam da je cijeli taj dio prekopan i nasut, a najmanje 10 spomenika i grobova je uništeno. Neko je jednostavno ušao bagerom i napravio put do mjesta gde bi trebalo da bude napravljena nova grobnica – kazao je Grujović.

O nesvakidašnjoj i poprilično stresnoj situaciji odmah je obavijestio i ostale rođake čiji su preci sahranjeni također na Jezdinskom groblju, a vječne kuće im potpuno oskrnavljene.

Sad kad neko prolazi ovuda zapravo gazi po mrtvima. Ne znam koliko je grobova naših predaka uništeno, a sve zbog toga što je neko htio da napravi novo grobno mjesto. Oskrnavljeno je sjećanje na mrtve i pokazano da se ni najmanje ne poštuju, niti puštaju da počivaju u miru.

Ovo je sramota i veliki grijeh – rekao je Nenad Grujović kome su na Jezdinskom groblju sahranjeni baba, deda i ostala rodbina.

Rođaci su pozvali policiju koja je izašla na mjesto incidenta i izvršila uviđaj, a mještani se nadaju da će se osoba koja je odgovorna za skrnavljenje grobova privesti pravdi, ali što je za njih i važnije – vratiti sve u prvobitno stanje, piše Kurir.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79