Avaz: Preko reda se vakcinisali, sestra i zet Bakira Izetbegovića te Fikret Prevljak

Dok građani BiH dobivaju vakcine “na kapaljku”, mimo svih protokola za vakcinaciju, 12. maja u Zetri vakcinisali su se sestra i zet lidera SDA Bakira Izetbegovića, saznaje “Avaz“.

Osim njih, taj dan vakcinisao se i predsjednik Kantonalnog odvora SDA Fikret Prevljak. Prema dokumentaciji, oni su primili “Pfizerovu” vakcinu protiv COVID-19.

Sabina i Mirsad Berberović vakcinisali se 12. maja

– Na redu za vakcinaciju tada su bili oni iz prioritetne grupe, odnosno građani stariji od 75 godina – kazao je izvor “Avaza”.

Skandalozna je informacija da su članovi porodice lidera SDA i jedan od čelnika ove stranke “došli na red” prije mnogih iz prioritetne grupe građana.

Podsjetimo, velike su gužve bile proteklih dana pred Olimpijskom dvoranom Zetra gdje su nastariji građani primali vakcine koje su, u najvećoj mjeri, donirane BiH.

I Fikret Prevljak se vakcinisao preko reda

Prema riječima nadležnih, gužve su se stvarale zbog toga što se javljaju nesuglasice i nesporazumi oko termina. Sa druge strane, dok sindikati novinara, policije i radnika zaposlenih u trgovinama apeluju da oni također budu na listi prioriteta za vakcinaciju, dokumenti koji su u posjedu “Avaza” pokazuju i da se najbliži do Bakira vakcinišu i mimo prioritetnih grupa i mimo redova u Zetri.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić prethodnih dana objavio je da je bilo neregularnosti prilikom vakcinacije te da će se izvršiti sve provjere.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79