Prekršajni nalog doktorki zbog izazivanja panike u vanrednoj situaciji

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor juče su uručili prekršajni nalog M.D.S. iz Prijedora, zbog kršenja Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Prekršajni nalog, a nezvanično saznajemo da je uručen prijedorskoj doktorici Maji Dragojević-Stojić, uručen je nakon što je, za vrijeme vanredne situacije usljed širenja virusa korona, na internet portalu jedne televizijske kuće, objavljena njena izjava o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, čime je postupila protivno navedenoj Odluci Vlade Republike Srpske. Ona je između ostalog, kako prenosi portal Srpskainfo, izjavila da je epidemija korona virusa pokazala manjkavosti našeg zdravstvenog sistema.

U svijetu postoje protokoli, preporuke za terapiju i tretman… Ali u Republici Srpskoj određeni broj zdravstvenih ustanova uopšte nema ni infektologa, epidemiologa. Nemamo timove, organizovane službe, dovoljan broj respiratora… Imamo manjak intenzivne njege, na šta je trebalo mnogo ranije misliti. Nama ne znače kreveti bez adekvatne opreme, edukovanog kadra, neophodne terapije, treba nam adekvatna intenzivna njega! Nepripremljeni čekamo na ono što će nam stići. Veliki problem je broj potrebnih testova, koje već sad nemamo u određenim zdravstvenim ustanovam – rekla je Stojić-Dragojević zbog čega joj je uručen prekršajni nalog.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju na sve građane da tokom vanredne situacije poštuju naložene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

– Takođe, upozoravamo građane da se tokom epidemiološke situacije u Republici Srpskoj ponašaju odgovorno, kako prema sebi tako i prema drugima, te da izazivanje panike i nereda iznošenjem ili prenošenjem lažnih vijesti otežava sprovođenje naloženih mjera i ni na koji način ne doprinosi rješavanju problema – kažu u policiji i podsjećaju da je Odlukom propisana novčana kazna za fizičko lice u iznosu od 1.000 do 3.000 maraka, za pravno lice od 3.000 do 9.000 maraka te za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 3.000 KM. Doktor Maja Dragojević- Stojić je i član Predsjedništva SDS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79