GP Bajakovo
Prema BiH bez zadržavanja: Na graničnom prijelazu između Srbije i Hrvatske kolona od 11 kilometara

Prema BiH bez zadržavanja: Na graničnom prijelazu između Srbije i Hrvatske kolona od 11 kilometara


Posljednji vikend u julu donio je velike gužve na graničnim prijelazima u regiji. Iako su zadržavanja na nekoliko prijelaza duža nego obično, granični prijelaz između Srbije i Hrvatske postavio je novi rekord za dan.

Na Autocesti A3, koja povezuje Srbiju i Hrvatsku, na graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru Srbije formirala se kolona duga čak 11 kilometara.

Iz HAK-a javljaju da su duža čekanja zabilježena i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom prilikom izlaska iz Hrvatske.

Na prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška evidentirana je pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH.

Na graničnom prijelazu Deleuša zabilježena je kolona vozila na izlazu iz BiH. Ostali prijelazi imaju pojačan promet, ali su zadržavanja ograničena na 30 minuta.

Do kraja augusta, granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić) otvoren je za putnički saobraćaj.

Saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase je zabranjen na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Putnici i vozači savjetuju se da planiraju putovanje unaprijed i pripreme za duža čekanja na graničnim prijelazima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija