Prema novom presjeku Benjamin Tahmaz ipak ima 10 glasova na biračkom mjestu na kom je i sam glasao

Kandidat za ovo općinsko vijeće ispred Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Benjamin Tahmaz na svom Facebook profilu podijelio je jutrod da je prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije osvojio nula glasova i to na biračkom mjestu gdje redovno glasaju on i članovi njegove porodice.

I to je moguće: Kandidat na izborima nije dobio nijedan glas gdje je i sam glasao

Nakon jutrošnje objave rezultata Centralne izborne komisije na stranici je ažurirala spisak.

– U novom presjeku glasova koji je objavila Centralna izborna komisija na stranici izbori.ba na navedenom biračkom mjestu dodani su mi glasovi koje sam ostvario na tom biračkom mjestu, radi se od 10 glasova. Naime bilo je riječ o grešci prilikom unošenja podataka u elektronski sistem.

Ovdje se ne radi o velikom borju glasova koji mogu bitnije uticat na rezultat, ali radi se o sistemu i povjerenju u zakonitost izbornog procesa. Svi učesnici izbornog procesa moraju učiniti sve da se izbori provedu na zakonit način, jer to je temelj svakog demokratskog društva – saopćio je Tahmaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79