Premijer Federacije BiH razgovarao s gradonačelnikom Brčko Distrikta: Jačanje saradnje na stolu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, posjetio je Brčko distrikt i održao radni sastanak s gradonačelnikom Zijadom Nišićem. Ovaj susret označava prvu radnu posjetu premijera Brčko distriktu, a razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji i budućim projektima između dviju vlada.

Esad Atić, novoimenovani koordinator Vlade Federacije BiH za Brčko distrikt, predstavljen je tokom sastanka, a razgovaralo se o jačanju saradnje između kabineta premijera Nikšića i Vlade Brčko distrikta.

Tematski fokus bio je na dosadašnjim postignućima i budućim planovima, s posebnim naglaskom na oblastima obrazovanja, poljoprivrede, umjetnosti i sporta.

Gradonačelnik Nišić iznio je očekivanja od buduće saradnje, ističući potrebu za intenzivnijom suradnjom između dviju vlada, posebno u svjetlu evropskih integracija. Naglasio je da Brčko distrikt ima prioritete koje treba ispuniti u skladu s evropskom agendom te izrazio nadu u pozitivne rezultate.

Uz zahvalu Vladi Federacije BiH na financijskoj podršci demobiliziranim borcima, gradonačelnik Nišić je naglasio važnost nastavka projekata koji doprinose razvoju Brčko distrikta. Premijer Nikšić istakao je da će podrška iz Vlade Federacije BiH biti nastavljena, s posebnim naglaskom na projektima koji direktno utječu na građane Brčko distrikta.

Na kraju sastanka, suglasnost je postignuta oko važnosti imenovanja novog koordinatora Vlade Federacije BiH za Brčko distrikt, s ciljem ubrzanja realizacije projekata od zajedničkog interesa.

Ovim posjetom otvara se novo poglavlje u suradnji između Brčko distrikta i Federacije BiH, ali ostaje pitanje kako će konkretne akcije izgledati i koji će projekti biti prioriteti u narednom razdoblju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79