Premijer Herceg je želio stepenicama u jezero, ali zbog naše prijave neće

Po našoj prijavi svim razinama inspekcije inspektori su utvrdili pravo stanje. Kako su nam potvrdili, kantonalni vodni inspektor je utvrdio da su postavljene privremene stepenice od drveta i pijeska, a vlasniku je naloženo da ih ukloni. Jučer je utvrđeno na licu mjesta da ih je premijer Herceg i sklonio nakon usmenog naloga inspektora te je sve vraćeno prirodi u prvobitno stanje.

“Županijska vodna inspekcija je dana 24. 10. 2022. godine zaprimila predstavku od strane uredništva heregovina.info zbog gradnje stepenica u koritu jezera na parceli k. č. 488/1, K. O. Vojno, Grad Mostar, te je zatražen inspekcijski nadzor.

Kantonalni vodni inspektor je odmah po zaprimljenoj predstavci izašao na predmetnu lokaciju gdje je utvrdio da su postavljene privremene stepenice (kombinacija drvo-pijesak). Vlasniku je naloženo da mora ukloniti navedene stepenice iz korita jezera odnosno da sve mora vratiti u prvobitno stanje.

Kantonalni vodni inspektor je dana 2. 11. 2022. godine ponovno izašao na predmetnu lokaciju kako bi izvršio kontrolu usmenoga naloga, te je utvrdio da je subjekt nadzora postupio sukladno istom, odnosno da je sve vratio u prvobitno stanje”, stoji u odgovoru županijskog vodnoog inspektora za hercegovina.info.

Premijer na odlasku na svom imanju od 1218 m2 koje je na njegovom sinu Antoniju gradi vikendicu ili neki objekt stambenog karaktera. Prema podacima iz katastra ova parcela je okarakterizirana kao oranica/njiva 4. klase. Inače, Nevenko Herceg je redoviti profesor na mostarskom Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na odsjeku ‘Turizam i zaštita okoliša’.

Iz Ureda za odnose s javnošću premijera Vlade HNK-a do danas nisu odgovorili gradi li još uvijek aktualni premijer na svom imanju u Vojnu stepenice koje vode u jezero, no redovno nađu vremena za svakodnevno izvješćivanje o broju pozitivnih na koronavirus u županiji.

Prema izvješću CIN-a, Hercegovi imaju stan u Mostaru, stan u Makarskoj, te udjele u kući u BiH i kući u Hrvatskoj.

Treba reći da premijer nije sam, i da interveniranje u koritima u Mostaru nije izuzetak, nego praksa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79