Premijer KS Mario Nenadić podnio ostavku, objasnio je i zbog čega

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podnio je ostavku na ovu funkciju, potvrdio je danas Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost.

Podržavam njegovu pismenu ostavku, napisao je Radončić na društvenim mrežama.

Radončić na Instagramu: Nenadić podnosi ostavku i olakšava da “četvorka” formira novu Vladu KS

Za N1 televiziju, Nenadić je govorio o razlozima ostavke.

Želim ubrzati i olakšati ove procese. U postojećim uslovima nije moguće voditi Vladu Kantona Sarajevo, kazao je kantonalni premijer Mario Nenadić.

Naglasio je kako je ostavka moralan čin, “čin odgovornosti prema građanima KS”, ali i prema strankama koje su činile sadašnju Vladu KS.

“Nadam se da će ovaj moj potez otvoriti vrata da se ide u realizaciju budućih aktivnosti. Vlada koja nema 18 ruku ne može funkcionisati”, jasan je bio Nenadić.

Na pitanje da li će SBB participirati i u novoj Vladi Kantona Sarajevo, Nenadić je odgovorio da se on, inače, ne bavi politikom tako da ne zna kako će se situacija odvijati. Podsjetio je kako je Vladu KS vodio u ime tri političke partije.

Na kraju je poručio kako će “doprinijeti brzoj uspostavi vlasti” jer su teška vremena i “traba nam funkcionalna vlast”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79