Premijer Nikšić i ministar Lokmić održali sastanak sa predstavnicima boraca i logoraše iz regije Prijedor

Nermin Nikšić i Nedžad Lokmić, premijer i ministar Federacije Bosne i Hercegovine zaduženi za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, su danas održali sastanak s predstavnicima boraca i logoraša regije Prijedor u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Na sastanku su se razmatrala sistemskih rješenja za podršku ovoj populaciji.

Dževad Smajić, predsjednik Udruženja veterana regije Prijedor, Hasan Rasavac, predsjednik Skupštine tog udruženja, Jusuf Arifagić, predsjednik Udruženja logoraša Kozarac, te Latif Ramić, predstavnik projekta “Veteranski dom”, bili su prisutni i iznijeli su detalje o svojim aktivnostima i planovima.

Jedan od ključnih projekata koji su istakli je osnivanje “Veteranskog doma” u dolini rijeke Sane, koji bi pružao podršku veteranima u stanju socijalne ugroženosti. Također, naglasili su važnost formiranja “Bosanske kuće” kao koordinacijskog tijela za udruženja iz Prijedora, s ciljem ostvarivanja boljeg života za borce, povratnike i preživjele žrtve.

Premijer Nikšić je istakao podršku Federalne vlade i ministarstava u rješavanju problema ove populacije, naglašavajući da je posvećenost nesumnjiva.

Ministar Lokmić je upoznao prisutne s mogućnostima apliciranja na javne pozive za dodjelu sredstava iz ovogodišnjeg Budžeta FBiH za boračko-invalidsku zaštitu, ističući da će podrška biti nastavljena.

Predstavnici boraca i logoraša izrazili su zahvalnost i pozvali premijera Nikšića i ministra Lokmića na obilježavanje Dana bijelih traka te su govorili o planovima izgradnje memorijalnog centra na području Kozarca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79