Premijer Nikšić: Ja na RS gledam kao na dio BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić ponovo je govorio o raspodjeli sredstava od indirektnih poreza, ostavši pri ranijoj tvrdnji da će u ovom kvartalu entitet Federacija BiH dobiti više od entiteta Republika Srpska.

Nikšić je potkrijepio ovu svoju tvrdnju time da se poredi ovaj kvartal sa istim kvartalom iz prethodne godine i ovaj prethodni kvartal sa istim kvartalom iz prethodne godine.
“Uzmu se, dakle, ti brojevi i pogledaju se i vidi se da je procenat FBiH u odnosu na kvartal prošle godine veći, a RS-a manji. Ali to uopće nije poenta. To odlučuje struka na osnovu parametara javne potrošnje”, rekao je Nikšić.

Još jednom je ponovio da odgovorno tvrdi da će u ovom kvartalu FBiH dobiti više nego u prethodnom.

Ali to nije nikakva pobjeda FBiH nad RS-om. Ovo je stvar koeficijenata koji se utvrđuju na osnovu postojećih parametara koji se mijenjaju i primjenjuju iz kvartala u kvartal”, dodao je premijer FBiH.

Na kraju je zaključio da on na “RS gleda kao na dio BiH”, i da on to ne posmatra “kao utakmicu RS-a i FBiH”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79