Premijer se “prepucava” na Facebook-u sa građanima: “Grad prljaviji bio samo za vrijeme rata, ups Forto ti nisi bio…”

Čudno je da ovaj novi/stari problem “eskalira” za vrijeme Trojke, koja je na sva zvona najavila akciju čišćenja smeća

Nećemo pretjerati ako kažemo da je gotovo svako naselje u Sarajevu doslovno zatrpano smećem. Preživjeli smo svakodnevne redukcije vode, zimi ostajali bez grijanja, ulice zatrpane snijegom, jer nas je iznenadio u decembru i tako u ndeogled, no smeće je čini se ipak problem za sebe.

Građani se žale svakodnevno, u vrijeme pandemije koronavirusa i globalne zaraze nije nam potrebna neka nova koju će uzrokovati otpad koji životinje svakodnevno raznose, a ide i toplije vrijeme, kažu pojedini građani, dok drugi tvrde da je smeća na ulicama uvijek bilo.

No, čudno je da ovaj novi/stari problem “eskalira” za vrijeme Trojke, koja je na sva zvona najavila akciju čišćenja smeća. Ministri s premijerom Edinom Fortom su se slikali, zasukali rukave i 17. aprila najavili još jednu borbu.

-Primamo veliki broj prigovora na neredovan odvoz smeća. Svjesni smo problema i on je stvaran. Akciju čišćenja nećemo obustavljati, niti ćemo je proglašavati naredne godine. Bit će neprestana. Nećemo se zaustaviti dok grad ne zablista.

Zatekli smo preko 40 neregistrovanih vozila u KJKP Rad, nezapočete obavezne tendere za održavanje i rezervne dijelove, kao da je neko odlučio da će poslije njega biti potop. Neće biti potop. Očistit ćemo sve, napisao je premijer više od mjesec dana nakon što je “zasukao rukave”, a onda su uslijedile burne rekacije građana. Na pojedine komentare reagovao je i sam Forto, prepucavajući se sa građanima putem Facebook-a piše Oslobođenje.

image

.
image

.
image

.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79