Premijer TK i načelnik Bratunca održali sastanak

Foto: Opština Bratunac

Jučer je delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, u kojoj su bili premijer Irfan Halilagić, ministrica Senada Dizdarević zadužena za boračka pitanja, te ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović, posjetila Bratunac.

Tom prilikom, delegacija je odala počast na Memorijalnom kompleksu i mezarju “Veljaci”, nakon čega su razgovarali s načelnikom Opštine Lazarom Prodanovićem.

Premijer Halilagić istaknuo je zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Vlada TK, kroz Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak, pruža kroz razvoj infrastrukture u Podrinju. Domaćini su izrazili interes za daljnjom suradnjom u razvoju novih industrijskih zona na području Bratunca.

“Detektovali smo neke projekte koji su značajni za ovu općinu i Vlada TK preko resornih ministarstava će uraditi sve da bude podrška realizaciji tih projekata. Načelnik nas je informirao o aktivnostima u vezi pokretanja privredne zone. Smatramo da postoji i mogućnost zajedničkog djelovanja u smislu podjele tih određenih iskustava i saznanja kako bismo bili na usluzi”, kazao je premijer Halilagić.

Načelnik Prodanović naglasio je da je njihov prioritet izgradnja vodovodne mreže od Bratunca do Konjević Polja te najavio ulaganje u izgradnju novog obdaništa. “Također, radujemo se mogućnostima za investicije i razvoj novih industrijskih zona”, dodao je.

“Naš cilj je apsolutni mir i saradnja sa svakim. Sigurnost svakog građanina na području opštine Bratunac i da svaki građanin ima mogućnost da stvara, razvija i ostane ovdje. Nikakve dodatne tenzije bez obzira na različnosti u političkim stavovima ne smiju nas obeshrabriti u onome što je osnovno pravo a to je poštovanje ljudskih prava i sloboda svakog građanina. Drago nam je što se ovaj sastanak odvija u predvečerje jednog od najvećih pravoslavnih praznika, Vaskrsa. Želim da kažem da naše komšije, Bošnjaci, koji žive u Bratuncu treba da se osjećaju sigurno kao i svaki građanin, pripadnik srpskog naroda” dodao je načelnik Opštine Bratunac Prodanović, saopćeno je iz Vlade TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79