Premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić (SDA), na predizborni skup stigao službenim automobilom? (VIDEO)

Premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić (SDA), na predizborni skup stigao službenim automobilom? (VIDEO)


Selma Ćatibušić vijećnica je u Gradskom vijeću Grada Tuzla i članica Predsjedništva Platforme za progres.

Na izborima 2022. godine Selma nije kandidat, te ostaje u Gradskom vijeću Tuzla, gdje je jedan od najaktivnijih vijećnika, piše portal Crna-hronika.info.

Ćatibušić je nedavno boravila u Lukavcu, na promociji svoje političke opcije, kada je aktuelni premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić stigao, navodno, službenim automobilom na skup SDA.

Halilagić je nosilac liste SDA na izborima za 2022. godinu za Tuzlanski kanton, pa se aktivnosti Halilagića na predizbornom skupu SDA ne mogu smatrati poslom premijera, nego kandidata na izborima.

,,Obzirom da sam lično prišla Premijeru Tuzlanskog kantona, gospodina Irfana Halilagića (SDA), i upitala ga da li je došao službenim vozilom, u radnom vremenu, na privatni politički skup, koristeći dakle državne resurse, uvaženi premijer mi je odgovorio da je on zaštićeno lice i da smije koristiti državne resurse, i da pogledam propise.

Slažem se imati pratnju(mada ne znam šta će mu u svojoj čaršiji), ali da li se ovako baš smiju i trebaju zloupotrebljavati javni resursi”, izjavila je Selma Ćatibušić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija