Preminula poznata bh. novinarka Suzana Đozo, dobitnica najvećeg priznanja Radija BiH

Poznata bh. radio novinarka Suzana Đozo je preminula, javlja Anadolija.

Đozo je dobitnica najvećeg priznanja Radija BiH “Zlatna značka”. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, smjer Žurnalistika.

Skoro cijeli radni vijek provela je u radio novinarstvu. U periodu 1978–1992. zaposlena na Radio Sarajevu kao novinarka u unutrašnjopolitičkoj redakciji, potom urednica u informativnom programu, urednica vijesti, dnevnika i kontakt-emisija Otvoreni studio i političkog magazina Dežurni mikrofon.

U periodu 1997- 2001. bila je zaposlena na Radiju Stari Grad kao urednica programa, urednica i voditeljica političkih, informativnih, kontakt-emisija, edukatorica mladih novinara. RSG je u tom periodu dvaput (1997. i 1998. godine) proglašavan radiostanicom godine.

Kao autorica 1999. godine osvojila je prvu nagradu Udruženja novinara BiH za radioemisiju (“Zajedno“ RSG) i prvo mjesto u izboru za najbolju radioreportažu Alter media festival “Mostar 99“ (Đorđe Balašević ponovo u Sarajevu).

Od 2001. pa do 2011. godine radi u RTVFBiH kao urednica informativnog programa Federalnog radija, a nakon toga, do penzionisanja 2015. kao urednica smjene u DESK-u i autorica reportaža, specijalnih emisija, intervjua.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79