Preminuli otac i sin Abazi, vlasnici kultnog sarajevskog grill-a “Otrov”

Narandžasti kiosci koji su u prijeratnom periodu bili popularni u cijeloj Jugolasviji nakon rata polako su isčezli. Najčešće su u njima otvarani Grill-ovi. Jedan od rijetkih koji je odolio novim trendovima je grill Student na Bjelavama, koji je omladina davno nazvala “Otrov”.

Ovih dana na društvenim mrežama hiljade prijatelja i “gladnih usta” koje su nahranili oprašta se od oca i sina Abazi Ziljebar i Zemri vlasnici tog kultnog Grill-a preminuli su od posljedica koronavirusa.

Hamburger kod “Otrova” bio je sastavni dio odrasanja mnogih generacija u Sarajevu. Taj Grill nikada nije izgledao spektakularno, ni previše uredno, ali nikada se nije čulo da se kod Otrova neko otrovao. Fascinatno je bilo kako članovi porodice Abazi predano rade na svojim “proizvodima”. Iako je često znalo biti glasnih prigovora pripitih omladinaca zbog ovoga ili onoga, ljubazan osmijeh i ignorisanje okoline bio je sastavni dio njihovog biznis modela, javlja Oslobođenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79