Preminulo deset ljudi, preko 30 je u bolnici. Poginuo je i drugi vozač

RANO ujutro kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

Policija otkrila nove informacije o stravičnoj nesreći: Broj žrtava povećao se na deset

“Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu”, rekao je Damir Brezić, glasnogovornik brodsko-posavske policije..

Također, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom, nego o kosovskom autobusu.

“Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka te da je u prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku očevida”, objavila je policija u 9 sati.

Policijski načelnik Galić: Ovo je teška prometna nesreća, jedna od najtežih na kojima sam bio

Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku očevida.-izjavio je policijski službenik za odnose s javnošću, PU Brodsko-posavske, Damir Brezić.

-Autobus kosovskih registracijskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt-Priština sletio je jutros oko 6.20 na autocesti A3 kod Slavonskog Broda. Nekoliko osoba smrtno je stradalo dok je više od 30 osoba preveženo u bolnicu. Ovo je teška prometna nesreća. Mislim da ulazi među najteže na kojima sam bio.- izjavio je Franjo Galić, načelnik policijske postaje Prometne policije.

Prve fotografije s mjesta nesreće: Autobus sletio s autoceste, poginule tri osobe

Prva vijest govorila o troje mrtvih

Do nesreće je došlo oko 6:20. Više desetaka ljudi je ozlijeđeno.Prve informacije govorile su da se radi o autobusu makedonskih oznaka te da su poginule tri osobe.

Ovako je izgledalo jutrošnje prvo policijsko priopćenje poslano medijima oko 7:30.

“Jutros oko 6.20 sati, policija je zaprimila dojavu da se na autocesti A3, kod Slavonskog Broda (u blizini naplatnih kućica Slavonski Brod – zapad), na južnom kolničkom traku, dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka. U ovoj prometnoj nesreći, tri osobe su smrtno stradale, dok je nekoliko desetaka osoba zadobilo tjelesne ozljede. Policijski službenici obavljaju očevid u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica pod kojim se dogodila prometna nesreća”, objavila je policija jutros prvu vijest.
HAK: Promet je prekinut

Iz HAK-a su javili da je promet prekinut.

“Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima”, piše HAK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79