Preminuo bivši premijer i ministar USK Muhamed Ibrahimpašić

Bivši premijer i ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona Muhamed Ibrahimpašić preminuo je jučer u 74. godini.

Muhamed Ibrahimpašić rođen je 2. maja 1947. godine u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je stekao zvanje diplomiranog inžinjera arhitekture.

Pored dugogodišnje karijere u državnoj službi i nevladinom sektoru, Muhamed Ibrahimpašić u periodu od 2000. do 2002. godine obavljao je funkciju ministra za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi Unsko-sanskog kantona, a jedan kraći period bio je i predsjednik Vlade Unsko-sanskog kantona”, naveli su iz Vlade USK.

Bio je na čelu Komisije za pripremu dokumenata za osnivanje Nacionalnog parka “Una” i njenog upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Za svoj rad u nevladinom sektoru dobio je niz nagrada i priznanja.

Dženaza i ukop obavit će se 17. oktobra u 14 sati na Gradskom mezarju Humci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79