Preminuo Davor Ilinčić: Suprug i otac trogodišnjeg sina, imao je rijetki oblik tumora

Neizmjerno žalosni, posljednji put se opraštamo od našeg kolege, studenta, prijatelja Davora Ilinčića, objavljeno je danas na stranici Akademije likovne umjetnosti (ALU) u Sarajevu, potvrdivši da Ilinčić, nažalost, nije izdržao bitku protiv opasnog tumora.

Sarajlija Ilinčić, suprug i otac trogodišnjeg sina, imao je rijetki oblik tumora. Davor je prvi put operisan 2018. godine kada mu je odstranjen rep i dio trupa pankreasa te slezena. Nakon manje od dvije godine bolest se vratila u još većem obliku u loži pankreasa s metastazama na jetri.

Od Ilinčića su se oprostili i sa ALU, njegova klasna prijateljica Taida Fitozović, mentorica i profesorica Amele Hadžimejlić, a objavljene su i njegove grafike koje će ponosno i brižno biti sačuvane u arhivi grafičkog odsjeka.

– Naš mistik klase, odmjeren i samozatajan, uvijek je postavljao figuru u susret reflektirajućoj toplini – samo njemu poznatog izvora svjetlosti. Intuitivno ili hrleći da joj spozna tajnovitost, baš kao što je svoje figure kupao transparentnim, laganim, rumenim tonovima, tako je sinoć, zagrljen neraskidivom ljubavlju svoje Samre, Nolana i svojih najbližih, smiren krenuo prema svome Izvoru. Kada bi postojala mjera za snagu, volju, istrajnost, ljubav i podršku, zvala bi se Davor i Samra! Tužni smo i neutješni zbog uskraćenog vremena i zagrljaja na koje smo iskreno računali. Svejedno, vidimo se svaki dan, u svakoj uspomeni, anegdoti, dogodovštini… Neka ga Milostivi obraduje svim blagodatima koje je zaista zaslužio, a porodicu snagom i strpljenjem – napisala je Fitozović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79