Preminuo Dejan Vuković zvani “Super Beba”

Kako saznaje portal Crna Hronika, preminuo je Dejan Vuković, javnosti poznatiji kao Super Beba. Vuković je bio glavni informatički mozak auto-mafije Istočnog Sarajeva, jedno vrijeme medijska senzacija iz Lukavice. Prije nego je uhapšen i osuđen, u medijima je predstavljan kao spoj Stevea Jobsa i Momčila Mandića.

Uzrok smrti će biti poznat naknadno, a prema informacijama od našeg izvora Vuković je preminuo usljed srčanog udara.

Od njega se na društvenim mrežama oprostio i estradni menadžer, Mario Softa.

Podsjećamo, Super Beba (39) je dvije i po godine bio u zatvoru zbog krađe automobila.

U oktobru 2008. godine ranjen je u pucnjavi u jednoj kladionici u Sarajevu, u kojoj je zadobio prostrjelne rane u predjelu noge. Zbog ovoga je priveden Slaven Dakić, koji je, kao i Vuković, od ranije poznat policiji.

Super Beba osuđen je u januaru 2012. zbog krađe automobila i iznude, zajedno sa još četvoricom muškaraca. Nakon izricanja presude, ukinut im je pritvor i na slobodi su čekali upućivanje na izdržavanje kazne. Ali, Vuković je nakon puštanja na slobodu pobjegao iz Bosne i Hercegovine, pa je za njim bila raspisana potraga. Krajem juna 2013. uhapšen je u Beogradu, a potom izručen BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79