Preminuo dr. Hajro Bašić, a njegova kćerka dr. Neira zaražena

Sarajevski doktor, Dragan Stevanović objavio je danas na svojoj Facebook stranici da je preminuo dr. Hajro Bašić od posljedica COVID-a.

“Moj učitelj i uzor,dr.Hajro Bašić danas je izgubio bitku sa koronom.
Sve što znam ,naučio sam od njega,prije svega da poštujem medicinsku nauku i volim ljude .

A njegova omiljena rečenica:”neće bolesnik u knjigu” je moj moto u medicini.
Odlaze velikani, a nama ostaje vječna zahvalnost za njihova djela”, napisao je Stvenovnić.

Bio je specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterolog – hepatolog i dugogodišnji šef odjela interne medicine Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Nakon toga radio je u jednoj privatnoj sarajevskoj poliklinici.

Podsjećamo, on je jučer napisao da koronvirus ne posustaje i dodao je da je uz dr. Bašić i njegova kći dr. Neira Bašić-Hamzić opet pozitivna.

Ona je u aprilu prošle godine bila zaražena koronavirusom. iako kao specijalizantkinja ne pripada Domu zdravlja nastavila da radi i bori se za zdravlje građana.

To je bilo na samom početku borba sa koroanvirusom u našoj zemlji, ona se tada javila iako je bila specijalizantkinja iz psihijatrije da radi u Domu zdravlja da pomogne našim sugrađanima u borbi sa koronavirusom.

Tada je kazala da nije imala dileme, te da se vodila primjerom svog oca dr. Hajre Bašića koji je sve vrijeme rata bio na raspolaganju ljudima.

“Otac je bio na terenu, u sanitetu, u Državnoj bolnici. Sada ga rijetki spominju, ali bitno je da se mirno spava, da smo pred sobom čisti”, kazalasa je ona prošle godine.

Brz oporavak Doktorice i naše iskreno saučešće vama i vašoj porodici, piše Radio Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79