Preminuo Edin Hamidović kojeg je u centru Sjenice teško ranio Emrah Latović

Edin Hamidović (48), urednik Facebook stranice “Sjeničke novine” preminuo je sinoć u Kliničkom centru u Kragujevcu od posljedica ranjavanja prošlog petka u centru Sjenice.

Ovu informaciju potvrdili su na Facebook stranici Sjeničke novine.

U Hamidovića je prošlog petka uveče, iz vozila u pokretu, pucao Emrah Latović iz Sjenice, sin Izeta Latovića, pogodivši ga sa četiri hica, dva u grudi, a po jednim u nogu i rame, poslije čega je pobjegao, objavio je ranije portal Sandžak press.

Urednik “Sjeničkih novina” teško ranjen: Upucan iz automobila u pokretu dok je šetao s porodicom

Hamidović je u tom trenutku bio u društvu supruge i djeteta, pišu Novosti.

Iako je policija odmah nakon toga krenula u potragu, blokirajući glavne putne pravce, Latović je uspio da pobegne, a sumnja se da je u međuvremenu napustio Srbiju.

Zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom, policija je uhapsila R. Đ. (36) iz Sjenice.

 

Teško povrijeđeni Hamidović operisan je u novopazarskoj Opštoj bolnici, a u nedjelju je zbog naglog pogoršanja stanja transportovan u Klinički centar u Kragujevcu gde je sinoć preminuo.

Kao motiv za napad, mnogi navode objave “Sjeničkih novina” i politički angažman Hamidovića.

– Ta stranica je objavljivala određene informacije o porodici napadača, zbog čega su bili u sukobu. Navodno su mu i prijetili – pričaju žitelji Sjenice, prenose Novosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79