Preminuo Elvir Bajramović, otac koji je rasplakao region

Elvir Bajramović iz Cazina otišao je u Njemačku u potrazi za boljim životom prije dvije godine ostavivši porodicu u rodnom gradu dok im ne osigura smještaj.

Elvirovo odsustvo najteže je tada palo njegovom osmogodišnjem sinu Emelu. Oca nije vidio puna tri mjeseca.

Kada je dječak s ekipom NŠ “Talent” iz Cazina otputovao u Zagreb na međunarodni turnir, dočekalo ga je veliko iznenađenje. Njegov otac uspio je dobiti slobodan vikend te je putovao 600 kilometara u jednom smjeru da bi došao bodriti Emela i njegovu ekipu na turniru, iako se odmah poslije turnira morao vratiti.

Emotivni susret oca i sina nakon mjeseci razdvojenosti zabilježen je snimkom Cazin.net, a koji je rasplakao mnoge.

– Igram za klub, ali sad igram i za svog babu – rekao je tada sretni dječak, kojem je turnir u Zagrebu ostao u posebnom sjećanju.

Potom, Elvir otkriva da ima tumor i počinje njihova nova bitka, puno veća i okrutnija. Nažalost Elvir je tu bitku izgubio. Emel i njegov brat ostali su zauvijek bez oca.

Elvir je tada radio u Njemačkoj, dok je Emel sa bratom i majkom ostao u Cazinu i nestrpljivo čekao da otac pripremi stan u kojem su se trebali kao porodica sjediniti. To se i desilo. Nažalost, život piše najteže i najtužnije priče, a ova je danas dobila svoj nesretni epilog. Godinu dana nakon priloga i konačnog spajanja porodice, Elvir, za kojeg svi uvijek imaju samo riječi hvale, saznaje da ima tumor i tad počinje prava životna borba, u kojoj ovaj put pobjeđuje bolest.

Emel i njegov brat ostali su bez oca, a Cazin bez još jednog velikog čovjeka, predanog oca, borca, humaniste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79