Preminuo Halil Karahmet koji je ratne 1993. godine preuzeo Općinu Vogošća

Halil Karahmet je bio ratni predsjednik Skupštine Vogošća, a svojim djelovanjem tokom ratnog perioda je ostavio trag jer je dosta pomagao građanima i samom vodstvu ove općine.

Ovaj borac i veliki čovjek kako su ga mnogi zvali, preminuo je.

Rođen je u Rogatici 1960. godine. Osnovnu školu je završio u Vogošći, a srednju u Sarajevu, kao i Mašinski fakultet, piše Hayat.

U jednom od dokumentaraca  ispričao je da je bio zaposlen u UNIS-u do 1992. godine.

“Bio sam na prvim višestranačkim izborima izabran za odbornika u Općini Vogošća. Bila je među tri najrazvijenije općine u BiH, bilo je vrlo malo nezaposlenih.

“Godine 1993. preuzeo sam Općinu, a zvanično sam imenovan od predsjednika Alije Izetbegovića 1994. godine – kazao je u dokumentarcu.

U najtežem periodu rata dao je mnogo za svoju Općinu, ali i grad Sarajevo. Upostavio je zajedno sa svojim saradnicima, kako je kazao, jedinstvo između općina Vogošća i Ilijaš.

Pod njegovom incijativom osnovana je i televizija Općine Vogošća kako bi obavještavali građane o ratnim dešavanjima, ali televizija egzistira do dan danas.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79