Preminuo jedan od najboljih atletičara BiH Osman Junuzović: Imao samo 27 godina

Nažalost, sinoć je prestalo da kuca srce jednog od najboljih atletičara BiH Osmana Junuzovića, koji je rođen 1993. godine.

Kolege atletičara još ne mogu vjerovati da su ostale bez vrhunskog sportiste, koji je postizao zapažene reultate i na brojnim međunarodnim takmičenjima.

Oni su se na društvenim mrežama opraštali od Junuzovića, a sigurno da će im trebati dosta vremena da se pomire sa njegovom iznenadnom smrti. Emotivnom porukom od Osmana oprostio se njegov prijatelj i kolega Alija Imamović.

– Nikad ne znaš kad nekoga vidiš posljednji put, počivaj u miru – napisao je Imamović na Facebooku.

Junuzović je bio trećeplasirani sa prvih Evropskih igara u Bakuu 2015. (3.000 metara zapreke), prvak Balkana na 3.000 metara sa zaprekama, šampion BiH na 3.000 metara, 3.000 metera sa zaprekama, 5.000 metara, 8.000 metara u krosu i 10.000 metara na stazi i pobjednik brojnih trka u BiH…

Krajem 2017. Junuzović, koji je bio atletičar Doboj Istoka, imao je tešku povredu i mnogi nisu mogli vjerovati da će se vratiti atletici.

– Okliznuo sam se na treningu i povrijedio išijadikus (najduži nerv u tijelu). Otišao sam liječniku i pogrešno su mi dali injekciju, unijeli su mi infekciju i bukvalno sam se borio za život. U bolnici u Tuzli sam ležao 45 dana, cijela godina mi je propala. Kada sam izašao iz bolnice, liječnici su mi rekli da dvije godine neću moći da šetam, međutim nakon dva mjeseca bio sam prvak države i vratio sam se munjevitom brzinom tamo gdje pripadam. Hvala svima koji su vjerovali u mene i koji su i danas uz mene i, ako Bbog da, tek me očekuju najbolji rezultati. Ne bih izdržao da nisam bio psihički jak. I doktori su mi rekli, da nisam sportista, da nije jako tijelo, ne bih ni preživio. Više od 200 injekcija i raznih antibiotika sam primio, sve sam izdržao i razmišljao sam samo o jednom – kada ustanem iz kreveta i stanem na noge, da li ću moći da trčim. Imao sam bolove, ali uspio sam – rekao je Junuzović u razgovoru za Nezavisne novine prošle godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79