Preminuo legendarni banjalučki rukometaš Zlatko Saračević

Legendarni Zlatko Saračević umro je večeras od srčanog udara u 60. godini života.

Proslavljenom banjalučkom rukometašu i treneru Podravke Zlatanu Saračeviću pozlilo je nakon derbija s Lokomotivom u Koprivnici.

Odmah je prebačen u bolnicu.

Saračević je rođen u Banjoj Luci 5. jula 1961. godine, a od 1977. do 1987 godine je nosio dres Borca s kojim je osvojio prvenstvo Jugoslavije 1981. i Kup 1979. godine. 

U karijeri je igrao i za Medveščak Zagreb, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem, a karijetu je završio 2003. u riječkom Zametu. 

U najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa Podravka Vegeta je u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Za Podravku je to bila 12 pobjeda u isto toliko susreta, dok je Lokomotiva doživjela drugi poraz ove sezone uz 12 pobjeda.

”Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo”, rekao je Saračević kojem je pozlilo odmah nakon što je dao ovu izjavu i istog trenutka je prebačen u koprivničku bolnicu, piše Podravski list.

Isti izvor piše da je Saračeviću po izlasku iz dvorane pozlilo, a u blizini se našla trenerica vratarki Barbara Stančin koja je odmah pozvala hitnu pomoć.

Kako je gimnazijska dvorana u blizini, pomoć je stigla vrlo brzo te je Saračević prebačen na Hitni bolnički odjel koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost nisu uspjeli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79