Preminuo od posljedice koronavirusa: “Stanje mu se danas pogoršalo, ali svi napori doktora nažalost bili su uzaludni!”

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini. Da podsjetimo, Balašević je prije tri dana hitno primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvoidne u Novom Sadu. Kako se nezvanično saznaje imao je kovid 19 i bio u lošem stanju.

Ljekari su preuzeli sve neophodne mjere liječenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usljed ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Kako je govorio Balašević: “Sarajevu nikad nije falilo emocija, što ga je, nažalost, skupo stajalo”

Ljekari KCV su skoro dva i po sata pokušavali da ga vrate u život, ali na žalost njihovi napori su ostali uzaludni i Balašević je preminuo samo tri mjeseca prije 68. rođendana.

Balašević je novembra 2019. godine doživeo je infarkt, zbog čega su mu ugrađeni stentovi. Zbog ovoga je tada morao da odloži najavljene koncerte.

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa “Žetva” i “Rani mraz”, a 1982. je započeo solo karijeru tokom koje je postao jedan od najvoljenijih pjesnika i kantautora u zemjlama bivše Jugoslavije.

Glumio je u nekoliko tv serija, za koje je pisao i muziku prenosi Blic.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79