Preminuo planinar na Treskavici

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Sarajevo prošle nedjelje učestvovali su u akciji spašavanja jednog planinara koji je na planini Treskavici izgubio svijest.

Nažalost, iako su spasioci na lice mjesta stigli u vrlo kratkom roku, planinaru nije bilo spasa.

– GSS Stanica Sarajevo je u nedjelju ove godine oko 18 sati zaprimila poziv za intervenciju na planini Treskavici, lokalitet Šišan. Naime, jedan od planinara osjetio je slabost i izgubio svijest. Ekipa spasilaca je u vrlo kratkom roku spremila potrebnu opremu i krenula na spomenuti lokalitet.

 

– Dolaskom na lice mjesta saznajemo da osoba ne daje znakove života. Na lice mjesta je izašla doktorica Doma zdravlja Trnovo koja je konstatovala smrt, nakon čega je tehničar Policijske stanice Trnovo kontaktirao nadležnog Tužioca koji je dao odobrenje da se tijelo može transportovati. Tijelo je spakovano za transport po nepristupačnom terenu. Transport je nastavljen dolaskom do vozila kada je tijelo predato porodici i prebačeno u lokalnu gasulhanu. Akcija je završena u 2 sata ujutro – naveli su iz GSS-a Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79