Preminuo poznati poduzetnik iz Sarajeva

Poznati poduzetnik i vlasnik grupacije ”Bosnet” preminuo je 10. aprila 2021. godine, u 46. godini života.

Samir Lagarije preminuo je na respiratoru na kojem je bio 15 dana, kao posljedica borbe protiv koronavirusa.

“Zvanično nije preminuo od covid-a 19. Uporedo sa covidom, dobio je bakteriju na plućima. Testovi su mu bili negativni, ali mu se pluća nisu mogla zaliječiti. Ovo je velika tragedija za nas” – kratko je izjavio njegov prijatelj Salem za naš portal.

Dženaza će se obaviti u utorak, 13. aprila 2021. godine u 15 00 sati na Gradskom groblju VLAKOVO-Aleja veterana.

Samir Lagarija, prvi čovjek Bosnet Group rođen je u Sarajevu 08.09.1975. godine. Završio je Mašinsku tehničku školu i Ekonomski fakultet, gdje trenutno brani i magistarski rad sa temom “Projekt menadžmenta i pokretanja fabrike za proizvodnju hrane za ribe”. Njegovi dalji profesionalni ciljevi su doktorat na proizvodnji hrane kako bi prenio iskustva na druge.

Svoju uspješnu priču počeo je prije petnaest godina. Napustio je posao u Vladi Kantona Sarajevo, gdje je bio angažovan pri Ministarstvu za boračka pitanja i pokrenuo vlastiti biznis. Najprije je počeo sa informacionim tehnologijama, a prije tri godine se rodila ideja da otvori prvu fabriku za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u BiH.

Bilo je teško. Puno padova, uspona… Lagarija je išao dalje. Imao je cilj i danas slobodno može reći da je uspio. Fabrika je počela sa testnom proizvodnjom u februaru i odmah napravila prve rezultate. Na tržištu nastupaju pod tri brenda, odnosno Quicker koji sadrži cijela paletu proizvoda – od specijalne hrane za policijske, lovačke i deminerske pse koji omogućavaju da pas može izdržati sve zahtjeve i napore koji se pred njega stavljaju. Imaju i hranu za standardne pse. Drugi brend pod kojim nastupaju je “Quick Paw”, odnosno hrana za mace i treći “Bosfish”- hrana za ribe. Bosnet uskoro očekuje izvoz za Njemačku, Poljsku, Kuvajt, Hrvatsku, Albaniju….

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79