Preminuo predsjednik uprave “Podravke” Marin Pucar

U Koprivničkoj bolnici umro je predsjednik Uprave “Podravke” Marin Pucar, potvrđeno je Indexu iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Imao je dvije kćeri. U mladosti je branio za Zadar, Dinamo i NK Zagorec, a nogometom se prestao aktivno baviti nakon što je upisao fakultet. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Završio je doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”. Imao je diplomu iz menadžmenta maloprodaje na Leeds Metropolitan Universityju u Engleskoj. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju Pomak.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njen direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d..

Ulogu člana Uprave Podravke d.d. vrši od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do avgusta 2016. godine.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski naučni studij Teorija i politika marketinga. Završio je doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”.

Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danica d.o.o. te Belupo d.d. Godine 2012. postaje član Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore 2016.. 2020. godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79